Ana Sayfa > Tatlılar > Portakal Şekeri

(Portakal Şekeri nasıl yapılır)

Portakal Şekeri için kullanılan malzemeler :
3 adet kalın kabuklu ve iri portakal
2.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal likörü ya da grand marnier

Tarifi :
Portakalları iyice yıkayın. Keskin bir bıçakla tepesini kesin ve portakalın kabuğunu 4 parça halinde soyun. İçindeki etli kısmı bıçakla iyice alın. Kabukları ince ince doğrayın. Bir sos tenceresinin içine portakal kabuklarını koyun. Üzerine gelecek kadar soğuk su ekleyin ve kaynatmaya başlayın.

Kaynamaya başlayınca (ki bu süre 10 dakikayı geçmiyor) 5 dakika daha fokurdatın ve suyunu süzdürün. Bu kaynatma işlemini 2 kere daha tekrarlayın. Son seferinde kabukları soğuk suyun altından geçirin.

Bir sos tenceresinin içine kabukları, 1.5 su bardağı toz şekeri ve portakal likörünü koyun. Orta ateşte, şeker eriyene kadar karıştırın.
Şeker eriyince ocağın altını iyice kısın ve 1.5 saat pişirin. Diğer aşamaya geçin. Yayvan bir tabağa, kalan 1 su bardağı şekeri koyun ve portakal kabuklarını çatal yardımıyla tencereden alıp toz şekerin üzerinde yuvarlayın. Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye aralıklarla dizin. Tamamen soğuyunca kapaklı, hava almayan bir kapta ve serin bir yerde saklayın.

Çikolata için ise; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Portakal çubuğunun yarısını çikolaya batırın. Çikolata donunca servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.