Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Kestaneli Toplar

(Kestaneli Toplar nasıl yapılır)

Kestaneli Toplar için kullanılan malzemeler :
2-2,5 paket çikolatalı ikram bisküvi (toz haline getirilmiş)
1 portakal kabuğunun rendesi (ince tarafla rendelenip şekerle ezilmiş)
1 portakalın suyu
10 adet çikolata kaplı kestane ezmesi (veya sade kestane püresi)
1 avuç ceviz içi (dövülmüş)
yarım çay bardağı süt

üzeri için :
eritilmiş çikolata
antep fıstığı / hindistan cevizi

Tarifi :
Toplar için süt hariç kalan malzemeyi karıştırın. Sütü azar azar ekleyerek hamur haline getirin. Hamurdan cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Yuvarladığınız topları çikolataya batırıp antep fıstığında yuvarlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.