Ana Sayfa > Tatlılar > Etimekli Tatlı

(Etimekli Tatlı nasıl yapılır)

Etimekli Tatlı için kullanılan malzemeler :
10-12 tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
750 gr süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
2 paket vanilya
2 su bardağı süt (750 gr'dan ayrıca)
2 paket krem şanti
2 su bardağı su
hindistan cevizi

Tarifi :
Etimekleri dikdörtgen bir borcama dizin. 2 su bardağı toz şekeri tencerede biraz yakın. 2 su bardağı kaynar suyu tencereye ekleyin ve bu karışımı sıcakken etimeklerin üzerine dökün. 750 gr sütü un ve vanilya ilavesiyle muhallebi gibi pişirin. Etimeklerin üzerine sürün.

2 su bardağı sütle krem şanti hazırlayın. En üst kata da bu krem şantiyi sürün. Hindistan ceviziyle süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.