Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Sacher Kareleri

(Sacher Kareleri nasıl yapılır)

Sacher Kareleri için kullanılan malzemeler :
zemini için :
125 gr un
60 gr tereyağı (küp küp kesilmiş)
60 gr toz şeker
hafif çırpılmış 2 yumurta sarısı
2 çay kaşığı buzlu su

kek için :
125 gr un
40-50 gr kakao
250 gr pudra şekeri
100 gr tuzsuz tereyağı
2 yemek kaşığı kayısı marmelatı (ben coccolat'dan pastacıların kullandığından aldım.)
sarısı ve beyazı ayrılmış 4 yumurta
yumurta aklarını çırparken kullanmak için 1 fiske tuz

üzeri için :
1 su bardağı kayısı marmelatı

kaplama malzemesi :
250 gr bitter çikolata
250 ml çiğ krema

Tarifi :
Zeminin Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yoğurma kabınıza unu eleyin, ardından tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla yoğurun. Şekeri ekleyip tahta kaşıkla karıştırın ve yumurta sarılarını ekleyin. En son buzlu suyu da koyduktan sonra pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. (Gerekirse su ekleyebilirsiniz ama gerekeceğini pek sanmıyorum.) Tepsinize sereceğiniz yağlı kağıda 18x27 cm'lik bir dikdörten çizin. Ters çevirip tepsiye koyun. Elde ettiğiniz hamuru merdaneyle açıp, dörtgenin tam üstüne gelecek şekilde kağıda serin.

Dikdörtgenin dışına gelen fazla yerlerini bıçakla ayırın ve fırında 10 dakika altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğutun.

Kekin Yapılışı :
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 18x28 cm'lik dikdörtgen kalıbınızı yağlayın. (Benim kalıbım büyüyen kalıplardan oldugu için, sızma olmasın diye altına serdiğim yağlı kağıdı içe doğru kıvırdım.) Kakao ve unu geniş bir karıştırma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Isıya dayanıklı ayrı bir kapta şekeri, yağı ve 2 kaşık marmeladı karıştırın. Çok kısık ateşte tereyağı eriyip, şeker yağın içinde kaybolana kadar karıştırın ve ateşten alın. Yağlı karışımı havuz gibi açtığınız unlu kakao karışımının ortasına dökün. İyice karıştırıp malzemeler birbiriyle özleştikten sonra yumurta sarılarını ekleyip yine cok iyi karıştırın. Temiz ve kuru bir çırpma kabına yumurta beyazlarını koyun ve bir fiske tuz eşliğinde kar gibi olana dek hiç durmadan mikserle çırpın. Kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecek kıvama geldiğinde çırpmayı bırakın ve metal bir kaşık yardımıyla kakaolu karışımın içine yedirin. Kalıbınıza bu karışımı dökün ve yaklaşık 30 dakika, keke batırdığınız bıçak veya kürdan temiz çıkana dek pişirin. Kek piştikten sonra soğuması için 15 dakika bekleyip kalıbından ayırın.

Kaplamanın Yapılışı :
Teflon sütlüğünüzün içine çikolata ve kremayı koyun. Çikolata kremayla bütün olana kadar, çok kısık ateşte ara sıra karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında soğuması için bırakın. Ara sıra karıştırmayı unutmayın ki üstü kabuk bağlamasın.
Marmeladı mikrodalgada veya benmari usulü, hatta daha kolayı teflon sütlükte ocakta ısıtın. Pürüzsüz bir kıvam almasını bekleyip kenara alın.

İlk pişirdiğiniz zeminin üzerini fırçayla marmelada bulayın ve dikkatli bir şekilde üstüne kakaolu kek kısmını yerlestirin. Yapışması için hafifçe ama çok hafifçe üstüne pat pat vurun. Keskin bir bıçakla 24 kareye ayırın.

Her karenin yan yüzeylerine fırçayla marmeladı sürün. Bu parçaları ızgaranın üstüne alın. Aralarında en az 4 cm boşluk kalsın. Spatulayla çikolatalı kaplama sosunu, altına yaglı kağıt serilmiş tepsi olan ızgaranın üstündeki sacher squarelerin tabanı hariç her yerine sürün.
(Bu çok sabır gerektiren bir iş, ben bir süre sonra elimle sosun içine daldırmaya basladım.) Kenarlardaki açıklıklar için de krema sıkacağının en ince ucunu kullanabilirsiniz.

Sosun karelere yerleşip soğumasını bekleyin ve soguduktan sonra krema torbasına doldurdugunuz kaplama sosuyla karelerin üstüne S harfi yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 12

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.