Ana Sayfa > Mamalar ve Çocuk Yemekleri > Havuçlu Toplar

(Havuçlu Toplar nasıl yapılır)

Havuçlu Toplar için kullanılan malzemeler :
1 paket pötibör bisküvi
400 gr. toz şeker
125 gr. margarin
1 su bardağı hindistan cevizi (çokluğa göre değişir.)
600 gr. havuç (isteğe göre değişir.)
1 paket vanilya (isteğe bağlı)

Tarifi :
Pötibör bisküvileri iyice ufalayın, havuçları yıkayıp kabuklarını ince ince soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş havuçları bir tencereye koyun ve üzerine şekeri, yağı, ve bir bardak suyu ilave edip kavurun.

Havuçlar macun halini alıp ve biraz kızarınca ateşten indirin, ufaladığınız bisküvileri tencereye ekleyin ve karıştırarak yoğurun. Yoğurduğunuz karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayıp hidistan cevizine bulayarak servis tabağına alın, buzdolabında bekletip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.