Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Şehriye Pilavı

(Şehriye Pilavı nasıl yapılır)

Şehriye Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Şehriyeleri yağda 10 dk kavurun. Üzerine sıcak suyu koyup 15 dk. pişirin. Tuzunu ilave ettikten sonra orta ateşte suyunu çekene kadar bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.