Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Börülce

(Zeytinyağlı Börülce nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Börülce için kullanılan malzemeler :
1 kg börülce
2 baş kuru soğan
3 domates
5 sivri biber
1 kırmızı dolmalık biber
1 sarı dolmalık biber
biberler yoksa 2 havuç
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
1 su bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Börülceleri yıkayıp birkaç dakika haşlayın. Haşladıktan sonra süzgeçle alıp soğuk suyun altından geçirin. Börülcelerin uçlarını temizleyin. Her birini bütün olarak veya ikiye bölerek tencerenin dibine dizin.

Soğanları halka halka doğrayarak börülcelerin üzerine yayın. Biberleri şeritler halinde doğrayıp dizin. Domatesleri ve havuçları da (varsa dolmalık biberleri) soyup şeritler halinde kesip tencereye yerleştirin.

Tencereye zeytinyağını gezdirin. Kaynamış suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Sebzeler yumuşayınca tuzu ilave edin. Ilık olarak yoğurt ile servis yapın

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.