Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Tapa

(Tapa nasıl yapılır)

Tapa için kullanılan malzemeler :
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kültür mantarı (4'e bölünmüş)
1/4 su bardağı doğranmış maydanoz
2 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
1 veya 2 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Önce mantarları 10 dk soğuk suda bekletip suyunu süzüyorsunuz. Kapaklı bir teflon tavayı ısıtıp mantarları ekliyor ve kapağı kapatıp yaklaşık 20 dk (tencere mantar suyu ile doluyor) kısık ateşte pişiriyorsunuz.

Sonra kapağını açıp ısıyı yükseltiyor ve mantarların suların çekmelerini sağlıyorsunuz.
Sularını çekince 1 yemek kaşığı zeytinyağı, maydanoz ve sarımsağı ekleyip 3-4 dakika pişiriyorsunuz.

Servis tabağına alıp kalan 3 yemek kaşığı yağı döküp sıcak servis yapıyorsunuz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.