Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Zeytinyağlı Türlü

(Zeytinyağlı Türlü nasıl yapılır)

Zeytinyağlı Türlü için kullanılan malzemeler :
2 büyük havuç
400 gr küçük patates
250 gr kereviz
2 soğan
2 sap pırasa
5 çorba kaşığı zeytinyağı
80 gr pirinç
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker
karabiber
yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz

Tarifi :
Havuç, patates ve kerevizi ayıklayıp yıkadıktan sonra soyun. Kerevizi küçük küpler halinde, havuç ve patatesi iri küpler halinde doğrayın.
1 soğanı soyup doğrayın. Diğerini yarım ay şeklinde doğrayın. Pırasayı ayıklayıp yıkadıktan sonra 2 santimetre büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın.

Zeytinyağını bir tencerede kızdırıp hazırladığınız sebzeleri kısık ateşte 10 dakika kavurun. Pirinci yıkayıp 750 ml su, tuz, şeker, karabiber ve kırmızı toz biberle birlikte tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak sebzeleri 30 dakika pişirin. Ara sıra karıştırın.

Türlüyü büyük bir servis kasesine doldurup soğumasını bekleyin. Dereotu ve maydanozu ayıklayıp yapraklarını kıyın. Türlüyü servis yapmadan önce dereotu ve maydanozla süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.