Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Havuçlu Kereviz Halkaları

(Havuçlu Kereviz Halkaları nasıl yapılır)

Havuçlu Kereviz Halkaları için kullanılan malzemeler :
2 adet kereviz
2 adet havuç
1 limonun suyu
2 patates
tuz
yarım su bardağı bezelye konservesi

Tarifi :
Önce yarım limonun suyunu sıkıp su dolu bir kaseye ekleyin. Kerevizleri güzelce soyup bu kaseye alın. Havuçları yıkayıp soyun. Kerevizleri sebze oyacağı ile oyup havuçları bu boşluklara yerleştirin.

Dikkatlice havuçlu kerevizlerinizi birer parmak kalınlığında dilimleyin ve tencereye alın. Artan havuçları ve soyduğunuz patatesleri küp küp doğrayarak tencereye ekleyin. Kerevizlerin üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyunu ekleyip pişirin.

Pişince tuzunu ilave edip dinlenmeye alın.
Tenceresinde soğuttuktan sonra kereviz dilimlerini tabağa alın. Garnitür eşliğinde servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.