Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Bademli Fasulye

(Bademli Fasulye nasıl yapılır)

Bademli Fasulye için kullanılan malzemeler :
1 kg taze fasulye
yarım su bardağı iç badem, doğranmış
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 doğranmış küçük kuru soğan veya arpacık soğan
karabiber
tuz
2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Tarifi :
Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın. Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın. Yıkadıktan sonra verev doğrayın.

Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin. 5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın (bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz).

Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan bademleri bir tabağa alın. Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin. Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun.

Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin. Devamlı karıştırarak (4 dakika kadar) soteleyin.

Tuzunu ve karabiberini serpin. Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.