Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Buğdaylı Sebze Yemeği

(Buğdaylı Sebze Yemeği nasıl yapılır)

Buğdaylı Sebze Yemeği için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı buğday, haşlanmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığından biraz fazla domates salçası
1-2 patates
1-2 havuç
3-4 kereviz sapı
tavuk eti veya kuşbaşı et
su veya et suyu
tuz, karabiber

Tarifi :
Haşlanmış tavuğu doğrayıp zeytinyağında çok az kavurun. Salçayı ekleyip bir iki kez karıştırın.
Doğradığınız sebzeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşladığınız buğdayı, suyu ile ilave edip karıştırın. Bir miktar daha (sebzelerin çok az üzerine çıkacak kadar) kaynar su ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip pişmeye bırakın.
Pişerken su az gelirse kaynar su ekleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.