Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Etli Taze Bakla

(Etli Taze Bakla nasıl yapılır)

Etli Taze Bakla için kullanılan malzemeler :
yarım kg taze bakla
1 limonunun suyu
1 yemek kaşığı un
1 litre soğuk su
2 baş soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
200 gr kıyma
1 yemek kaşığı domates salçası
kaynar su
1 kesme şeker
tuz
yarım demet kıyılmış dereotu
yoğurt

Tarifi :
Baklaların kılçıklarını ayırıp yıkayın ve her birini ikiye bölün. Genişçe bir kaseye yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı un ve 1 litre soğuk su koyun. Baklaları bu suyun içinde bekletin.
Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın. Yarım çay bardağı zeytinyağı ve kıyma ile birlikte, kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Tencereye salçayı ekleyip 1-2 defa çevirin.

Baklaları süzgeçle kaseden çıkarıp tencereye ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Üzerlerine çıkacak kadar kaynar su ekleyin. Kalan yarım limonun suyunu ve 1 kesme şekeri de tencereye ilave edin.

Tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatıp, arasıra kontrol ederek, yarım saat - 45 dakika pişirin. Pişmesine yakın tuzu ve kıyılmış dereotunu ekleyin.

Piştikten sonra 10 dakika dinlendirip yoğurtla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.