Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Karnabahar Yemeği

(Karnabahar Yemeği nasıl yapılır)

Karnabahar Yemeği için kullanılan malzemeler :
1 orta boy karnabahar
200 gr kıyma
1 büyük baş soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı pirinç
isterseniz 2 adet kurutulmuş sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Soğanı yemeklik doğrayın. Derin bir tencereye alıp kıyma ve zeytinyağı ile kavurun. Tencereye salçayı ekleyin.

Bu arada karnabaharı koçanlarına ayırıp yıkayın ve tencereye ilave edin. 2-3 dakika kavuruyormuş gibi çevirin. Yüze yüz gelecek şekilde (karnabaharlarla aynı seviyede) kaynamış su ekleyin.

Yıkanmış pirinci, limon suyunu ve küçük parçalara bölünmüş biberleri tencereye ilave edin. Karnabaharlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişince 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.