Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Kıymalı Kabak Dilimleri

(Fırında Kıymalı Kabak Dilimleri nasıl yapılır)

Fırında Kıymalı Kabak Dilimleri için kullanılan malzemeler :
1 soğan
2 kabak (orta büyüklükte)
750 gr dana kıyma
3 yumurta
125 gr galeta unu
tuz
karabiber
pul biber
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı
600 gr patates

Tarifi :
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanı soyun, küçük küpler halinde doğrayın. Kabakların birini rendeleyin, diğerini ince dilimler halinde kesin. Soğanı ve kabak rendesini kıyma ile karıştırın. Yumurta ve 100 gr kadar galeta ununu kıymaya ekleyin. Karışımı tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
Fırın tepsisini ya da daha küçük ama derin bir fırın kabını yağlayın. Kalan galeta ununu kaba serpin. Kıymayı yerleştirin. Kabak dilimlerini, kiremit yerleştirme tarzında kıymanın üzerine dizin. Üzerine birkaç damla zeytinyağı gezdirin.
Karışımı 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.

Patatesleri yıkayın ve tuzlu suda 25 dakika kadar haşlayın. Haşladıktan sonra süzün ve kabuklarını soyun. Patatesi ve kabaklı kıymayı tabaklara yerleştirerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.