Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Havuç Köftesi

(Havuç Köftesi nasıl yapılır)

Havuç Köftesi için kullanılan malzemeler :
10 adet havuç
6 adet kuru kayısı
4 adet taze soğan
yarım demet maydonoz
yarım demet nanedereotu
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızıbiber
bir miktar un
kızartmak için yağ

Tarifi :
Havuçları dilim dilim doğrayıp haşlayın. Ekmeği hafif ıslatıp suyunu sıkıp ufalayın. Kayısıları küçük küçük doğrayın, maydonozu, dereotunu ve naneyi kıyın. Sarımsağı, baharatları, yumurtayı ve dolmalık fıstığı karıştırın. Bu karışımı elinizle iyice yoğurup oval biçiminde köfteler yapın. Köfteleri unlayıp bol kızgın yağda kızartın.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.