Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Karnabahar Greten

(Karnabahar Greten nasıl yapılır)

Karnabahar Greten için kullanılan malzemeler :
1 karnabahar
4 domates
1 pırasa
6 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1-2 çorba kaşığı köri
100 gr süt kreması
100 ml sebze suyu
400 ml yağsız süt
tuz
karabiber
2 çorba kaşığı kuş üzümü
kalıp için yağ
2 çorba kaşığı file badem
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi :
Karnabaharı temizleyip parçalara ayırın. Tuzlu suda 2 dakika haşlayın. Kevgirle sudan çıkarıp soğuk suyun altına tutun.

Domatesleri yarım dakikalığına kaynar suya atın. Çıkarıp soğuk suyla yıkayın. Kabuklarını soyup dilimleyin. Pırasayı temizleyip yıkayın. Ardından küçük parçalara bölün. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

Margarini tencerede eritin. Un ve köriyi ekleyip karıştırın. Süt kreması, sebze suyu ve sütü ilave edin. Karıştırarak 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp üzümleri ekleyin.
Fırın tepsisini yağlayın. Pırasa, domates ve karnabaharı karıştırıp kaba ekleyin. Üzerine sosu döküp badem ve peyniri serpin. Fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.