Rezeneli Patates Tava için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
5 domates
1 tatlı kaşığı anason
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
2 sap rezene (veya dolmalık biber)
6 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarifi : Patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayın. Rezeneyi ayıklayın. Yeşil kısmını kesip atın. Soğanlı kısmın ortasında bulunan sert sapı çıkarın. Tuzlu suda limon ile rezeneyi 15 dakika pişirin. Ardından suyunu süzüp sekize bölün.
Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın. Sıvıyağı yapışmaz tavada kızdırıp patatesi 7 dakika kavurun. Soğan, sarımsak ve rezeneyi ekleyin. 7 dakika daha kavurup tuz, karabiber ve anasonla tatlandırın. Domates ve peyniri ilave edip kısık ateşte, tavanın kapağını kapatarak 5 dakika daha pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin