Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Rezeneli Patates Tava

(Rezeneli Patates Tava nasıl yapılır)

Rezeneli Patates Tava için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
5 domates
1 tatlı kaşığı anason
1 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
2 sap rezene (veya dolmalık biber)
6 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Tarifi :
Patatesleri kabukları ile birlikte tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayın. Rezeneyi ayıklayın. Yeşil kısmını kesip atın. Soğanlı kısmın ortasında bulunan sert sapı çıkarın. Tuzlu suda limon ile rezeneyi 15 dakika pişirin. Ardından suyunu süzüp sekize bölün.

Domatesleri 2 dakikalığına kaynar suya atıp çıkarın. Kabuklarını soyup sekize bölün. Patatesleri durulayın. Kabuklarını soyup dilimleyin.

Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın. Sıvıyağı yapışmaz tavada kızdırıp patatesi 7 dakika kavurun. Soğan, sarımsak ve rezeneyi ekleyin. 7 dakika daha kavurup tuz, karabiber ve anasonla tatlandırın. Domates ve peyniri ilave edip kısık ateşte, tavanın kapağını kapatarak 5 dakika daha pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.