Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Vejeteryan Kabak Kayıkları

(Vejeteryan Kabak Kayıkları nasıl yapılır)

Vejeteryan Kabak Kayıkları için kullanılan malzemeler :
2 soğan
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
800 gr doğranmış domates (konserve)
1 demet maydanoz
3 domates
tuz
karabiber
4 küçük kabak
300 ml et suyu
250 gr ince kuskus veya bulgur
pul biber
100 gr rendelenmiş kaşar

Tarifi :
Soğan ve sarımsağı soyup küp küp doğrayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe kavurun. Doğranmış domatesi de ilave edip 15 dakika pişirin. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince ince kıyın. Domatesleri kaynayan suda kısa süre bekletip soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyup dilimleyin.

Kabakları yıkayıp suyunu süzdükten sonra uzunlamasına ikiye bölün. İçini çıkarıp kıyın. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Maydanozu domatesli sosa ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu ikiye paylaştırıp bir kısmını kenarda bekletin. Diğer kısmına et suyunu ilave edip kaynatın. Kuskus, kıydığınız kabak içini ve domates dilimlerini ekleyin. Tuz ve pul biberle tatlandırın. Ateşten alın. Geriye kalan 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile küçük bir tavayı yağlayın. Kabakları tavaya yerleştirin. Çok az tuz ve karabiberle tatlandırın. Kuskuslu karışımla kabakları doldurun. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin.

Daha önce kenara ayırdığınız domates sosunu ısıtın. Hazırladığınız kabak kayıklarını domates sosu ile ikram edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,055 saniyede oluşturuldu.