Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Ratatouille

(Ratatouille nasıl yapılır)

Ratatouille için kullanılan malzemeler :
1 patlıcan (küp küp doğranmış)
4 kabak (küp küp doğranmış)
1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı taze kekik (doğranmış)
tuz
karabiber
10 adet domates
2 dolmalık biber (kırmızı ve sarı)
4 diş sarımsak (doğranmış)
2 soğan (piyazlık, yarım ay şeklinde doğranmış)
yarım su bardağı taze fesleğen (doğranmış)
yarım su bardağı maydanoz (doğranmış)

Tarifi :
Fırını 200 C'ye getirin. Patlıcanı, kabağı, 1/2 su bardağı zeytinyağını, 1 yemek kaşığı taze kekiği, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayıp ısınmış fırında közleyin. (30-60 dk)
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp her birini 4-6 eşit parçaya bölün. Biberleri ocakta közleyin, soyup çizgi şeklinde doğrayın.

Patlıcan ve kabaklar közlenince 2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş ve derin bir tavada ısıtın. Sarımsak ve soğanları ekleyip 4 dk kavurun.
Domates ve biberleri ekleyip 7 dk daha kavurun. Patlıcan, kabak, 1/4 su bardağı fesleğen, kekik, tuz ve karabiberi ilave edin. Ateşi kısıp yarım saat pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.