Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Fırında Peynirli Pırasa

(Fırında Peynirli Pırasa nasıl yapılır)

Fırında Peynirli Pırasa için kullanılan malzemeler :
5-10 tane orta boy pırasa
taze otlar (maydanoz, dereotu, vs)
4 yumurta
100-150 gr peynir
tuz
karabiber
pul biber

Tarifi :
Pırasaları yıkayıp kalın yeşil kısımlarını kesin. Kalan kısımlarını kalınca daireler şeklinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Pırasaları tavaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpip orta harlı ateşte kapağı kapalı şekilde 15 dakika pişirin. (Ara sıra pırasaları karıştırmayı ihmal etmeyin.)

Fırını 200 C'ye getirin. Küçük bir kek kalıbına veya tart kabına yağlı kağıt serip etrafını hafifçe yağlayın. Otları yıkayın, kurulayıp doğrayın. Yumurtaları çırpıp peynirle karıştırın. Otları da bu karışıma ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biber serpin.

Pırasalar pişince yumurtalı peynire ekleyip iyice karışmalarını sağlayın. Hepsini kabınıza dökün. Fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz bir dilim ekmekle servis yapabileceğiniz gibi oda sıcaklığında muhafaza edip bir pazar kahvaltısında da sunabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.