Ana Sayfa > Soslar > Közlenmiş Biberli Harissa

(Közlenmiş Biberli Harissa nasıl yapılır)

Közlenmiş Biberli Harissa için kullanılan malzemeler :
2 adet kurutulmuş acı sivri biber
2 adet taze kırmızı biber
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu
yarım tatlı kaşığı kişniş tohumu
2 diş iri sarmısak
deniz tuzu
60 ml (4 yemek kaşığı) zeytinyağı

Tarifi :
Kurutulmuş biberlerin üzerine kaynar su dökün. Yumuşayana kadar, bir gece bekletin. Ertesi gün süzdürün. Çekirdeklerini temizlemeden, iri iri doğrayın. Taze kırmızı biberleri közleyin. Kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve iri iri doğrayın. Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon tavada kavurun. Baharat öğütücüsünde öğütün veya havanda dövün.
Kurutulmuş biberleri, közlenmiş biberleri, baharatları, sarımsakları, tuzu ve zeytinyağını blendera koyun ve hepsini çekin.

Hazırladığınız harissayı, küçük steril bir kavanoza koyun. Üzerine hava almaması için zeytinyağı ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. Serin bir yerde saklayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.