Ana Sayfa > Soslar > Klasik Harissa

(Klasik Harissa nasıl yapılır)

Klasik Harissa için kullanılan malzemeler :
8 adet kurutulmuş acı sivri biber, uzun olanlarından
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
2 diş iri sarımsak
1/2 tatlı kaşığı deniz tuzu
80 ml zeytinyağı

Tarifi :
Kuru biberleri bir gece önceden küçük bir tencereye koyun. Üzerine sıcak su ekleyin ve 5 dakika kadar haşlayın. Ocağın altını kapatın. Bir gece boyunca bu suyun içinde bekletin.
Ertesi gün biberleri süzdürün. Süzdürdüğünüz suyu bir kenara ayırın.

Biberlerin çekirdeklerini çıkarın. (Bütün çekirdekleri çıkaramazsanız dert etmeyin. İçinde çekirdek olması da hoş oluyor.) Küçük küçük doğrayın.

Baharatları (kimyon ve kişniş tohumları) teflon bir tavaya koyun. Yanmamasına dikkat ederek birkaç dakika kavurun. Bir baharat öğütücüsünde çekin veya havanda dövün.

Biberleri, kavurduğunuz ve öğüttüğünüz baharatları, sarımsakları, deniz tuzunu ve zeytinyağını blendera koyun.

Üzerine 3 yemek kaşığı (45 ml) ayırdığınız biber suyundan ekleyin. Hepsini karıştırın. Eğer çok koyu gelirse, kıvamını biber suyuyla ayarlayın.
Steril edilmiş kavanoza harissanızı koyun. Üzerine havayla temas etmemesi için zeytinyağı ekleyin, kavanozun kapağını kapatın ve serin bir yerde saklayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.