Ana Sayfa > Marmelatlar - Reçeller > Tropikal Reçel

(Tropikal Reçel nasıl yapılır)

Tropikal Reçel için kullanılan malzemeler :
1 papaya (yaklaşık 300 gr)
1 küçük ananas (yaklaşık 300 gr)
yarım kavun (yaklaşık 500 gr)
2 limonunun suyu ve rendelenmiş kabuğu
150 gr esmer toz şeker
500 gr reçel şekeri
5 çorba kaşığı rom

Tarifi :
Tüm meyvelerin kabuklarını soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra minik minik doğrayın. Toplam ağırlık yaklaşık 900 gr olmalı. Meyve karışımını limon suyu ve kabukları, şeker, reçel şekeri ve romla karıştırın. Karıştırarak, reçel şekeri paketinin üzerindeki tarife göre 3-4 dakika kaynatın. Üstte biriken köpüğü alın.

Reçeli kavanozlara doldurup kapaklarını kapatın. Ters çevirerek 5 dakika temiz bir mutfak örtüsü veya havlunun üzerinde bekletin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.