Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Kızartması

(Tavuk Kızartması nasıl yapılır)

Tavuk Kızartması için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz ve karabiber

Tarifi :
Bütün tavuğu yıkayıp temizleyin. Tavuğu tuz, karabiber, zeytinyağ ve salça ile iyice ovun. Tavuğu ve sarımsakları yanmaz kağıda ya da tavuk poşetinin içine koyun. Tavuğu 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.