Ana Sayfa > Çorbalar > Terbiyeli Düğün Çorbası

(Terbiyeli Düğün Çorbası nasıl yapılır)

Terbiyeli Düğün Çorbası için kullanılan malzemeler :
200 gr. kuşbaşı koyun eti
1 su bardağı un
5 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

TERBİYESİ İÇİN:
1 Yumurta sarısı
1 limon suyu Yarım bardak su

Tarifi :
Etleri küp küp doğrayın. Bir tencereye yeteri miktarda su koyup etleri pişirin. Unla bir bardak suyu karıştırıp bulamaç yapın. Kalan et suyunu bir tencereye alın. Pişen etleri ekleyin. Unlu bulamaca etleri iyice yedirerek ilave edin. Tuz koyup 10 dk. kadar pişirin. Terbiyesi için hazırladığınız malzemeleri iyice karıştırıp yavaş yavaş çorbaya koyun. Üzerine kırmızıbiber ve yağ gezdirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.