Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Kuru Fasulyeli Humus

(Kuru Fasulyeli Humus nasıl yapılır)

Kuru Fasulyeli Humus için kullanılan malzemeler :
1 kutu (850 gr) kuru fasulye konservesi (fasulyeyi bir gece önceden ıslatıp, çok yumuşayacak kadar pişirerek kendiniz hazırlayabilirsiniz)
1/4 bardak tahin
1/4 bardak yoğurt
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 adet iri diş sarımsak
tuz

Tarifi :
Süzdürdüğünüz kuru fasulyeyi ve diğer malzemeleri sırasıyla sabit blendera koyun. Güzelce püre haline getirin. Servis yapacağınız tabağa koyun. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Sumakla süsleyip, hazırladığınız lavaşla beraber servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.