Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Acılı Patates

(Acılı Patates nasıl yapılır)

Acılı Patates için kullanılan malzemeler :
1 kg büyük patates
3 diş sarımsak
1 soğan
kızartmak için 100 ml zeytinyağı
tuz
1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu veya acı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
kişniş
maydanoz

Tarifi :
Patatesleri yıkayın, kabuklarını soyun ve irice küp şeklinde doğrayın. Sarımsak ve soğanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Yağı tavada ısıtın. Patatesleri porsiyonlar halinde kızartın. Ardından patatesleri tuzlayıp kağıt havluda bekletin.

Soğan ve sarımsağı kızartma yağında kavurun.
Acı biber sosu ve kişnişi ekleyin. Patatesleri ekleyip beraber kavurun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Servis tabaklarına alın ve maydanoz serperek servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.