Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Patatesli Mücver

(Patatesli Mücver nasıl yapılır)

Patatesli Mücver için kullanılan malzemeler :
700 gr patates
2 soğan
yarım demet maydanoz
4 yumurta
250 gr un
tuz
karabiber
kızartmak için bir miktar sıvıyağ

Tarifi :
Patatesi büyük bir tencerede tuzlu suda haşlayıp kabuklarını soyun. Soğanların da kabuklarını soyun. Patates ve soğanı ayrı kaplarda rendeleyin.

Patatesi bir tülbente sarıp suyunu sıkın.
Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Büyük bir kapta patates, soğan, maydanoz, yumurta ve unu harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Karışımdan eşit büyüklükte 8 mücver oluşturun.
Kızartmalık yağı kızdırıp mücverleri orta ateşte kızartın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.