Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Peynirli Patatesli Mücver

(Peynirli Patatesli Mücver nasıl yapılır)

Peynirli Patatesli Mücver için kullanılan malzemeler :
700 gr patates
tuz
350 gr kabak
2 taze soğan
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber
3 yumurta
kızartmalık yağ
hardal sosu için :
150 gr süt kreması
100 ml et suyu
3-4 çorba kaşığı hardal
tuz
karabiber
bir miktar toz şeker
1-2 tatlı kaşığı nişasta

Tarifi :
Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra tuzlu suda 15 dakika kaynatın. Suyu süzüp patatesleri soğumaları için bir kenarda bekletin.

Kabağın kabuğunu soyup rendeleyin. Taze soğanları yıkayıp, ince halkalar halinde doğrayın. Patatesleri irice rendeleyin, kabak ve peynirle karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yumurtaları çırpıp ilave edin.
Bir tavada tereyağını eritin ve patatesli karışımdan yuvarlak şekiller oluşturun.
Her iki yüzünü 2'şer dakika yüksek ateşte kızartın. Daha sonra orta ateşte 5-6 dakika kızartmaya devam edin.

Bu arada sos için süt kreması ve et suyunu karıştırıp içine hardal ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Nişasta'yı biraz suyla karıştırın ve sosa ilave edip kaynatın. Sosu patateslerle birlikte servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.