Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Sarımsaklı Patates Püresi

(Sarımsaklı Patates Püresi nasıl yapılır)

Sarımsaklı Patates Püresi için kullanılan malzemeler :
1 kg patates
6 diş sarımsak
80 gr margarin
100 ml tavuk suyu
200 ml süt kreması
tuz
karabiber

Tarifi :
Patatesi yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün. Tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Ardından süzüp soğumaya bırakın.

Sarımsağı soyup ezin. Bir tencerede margarin, tavuk suyu, süt kreması ve sarımsağı pişirin.
Patatesi püre haline getirip karışıma ekleyin.
Püreyi tuz ve karabiberle tatlandırın. Dilerseniz püreyi değişik baharatlarla da tatlandırabilirsiniz.

Acı seviyorsanız pul biber eklemeyi deneyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.