Ana Sayfa > Çorbalar > Harira Çorbası

(Harira Çorbası nasıl yapılır)

Harira Çorbası için kullanılan malzemeler :
500 gr kuşbaşı et, 1'er cm’lik kesilmiş
2 soğan, irice doğranmış
200 gr nohut, bir gece önceden ıslatılmış
150 gr yeşil mercimek, yıkanmış
500 gr domates, soyulmuş ve doğranmış
4 kereviz sapı, doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
tuz
arzuya göre 1 tatlı kaşığı zencefil
2 tarçın çubuğu
yarım tatlı kaşığı safran
5 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
1 demet maydanoz, doğranmış

Tarifi :
Eti, soğanı ve nohutları bir tencereye alın. Yaklaşık 3 litre su ilave edip kaynatın.
Kaynayınca oluşan köpüğü kevgirle alıp ateşi kısın ve kapağı kapalı halde yaklaşık bir saat pişirin.

Yeşil mercimeği, domatesi, kerevizleri, salçayı, karabiberi ve kullanıyorsanız baharatları ilave edin. Mercimekler yumuşamaya başlayınca tuzunu atın.

Bu arada unu bir tavaya alıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar yarım litre su ilave edin. Tavayı ocağa alın. Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınca altını kısıp 10 dakika daha pişirin.

Bu karışımı yavaşça çorbaya ekleyip çorba kremalı bir kıvam alana kadar birkaç dakika hızla karıştırarak pişirin. Limon suyunu ve maydanozu ekleyin. Limon dilimleri ve dilerseniz hurma ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.