Ana Sayfa > Çorbalar > Kestaneli Sebze Çorbası

(Kestaneli Sebze Çorbası nasıl yapılır)

Kestaneli Sebze Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kereviz, soyulup küp küp doğranmış
1 havuç, soyulup küp küp doğranmış
10-15 pişmiş kestane, küp küp doğranmış
3-4 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber

Tarifi :
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Kavrulunca salçaları ekleyip 1-2 defa çevirin. Ardından sebzeleri ve kestaneleri ekleyip 5-6 dakika daha kavurun.
Tavuk suyunu ilave edin. Kaynama noktasına getirip altını kısın ve sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Pişince blenderdan geçirin.

Kıvamı çok koyuysa azar azar kaynamış su ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. En son tuzunu ve karabiberini ekleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.