Ana Sayfa > Çorbalar > Kırmızı Pancar Çorbası

(Kırmızı Pancar Çorbası nasıl yapılır)

Kırmızı Pancar Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 küçük soğan
400 gr lahana
700 gr kırmızı pancar
1 limon
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 lt et suyu
2 defne yaprağı
yarım tatlı kaşığı kimyon
2 çorba kaşığı sirke
tuz
karabiber
1 demet maydanoz
300 gr süt kreması
4 dilim esmer ekmek
3 çorba kaşığı margarin

Tarifi :
Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Lahanayı ayıklayıp temizleyin. Sert kısımlarını kesip yapraklarını ince ince doğrayın. Kırmızı pancarı soyup (bu esnada eldiven kullanmanız önerilir) rendeleyin.

Limonu yıkayın ve kabuğundan büyük bir parça kesin. Büyük bir tencerede yağı kızdırıp soğanları hafifçe kavurun. Lahanayı da ilave ederek kavurmaya devam edin. Tencereye kırmızı pancar, limon kabuğu, defne yaprağı, kimyon ve sirkeyi ilave edip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ateşten alın. Buzdolabında bir gece bekletin.
Maydanozu yıkayıp yapraklarını ince ince doğrayın. Süt kremasını çırpıp büyük bir kaseye alın. Ekmeği küçük küpler halinde kesip margarinde kızartın. Çorbayı ısıtın. Limon kabuğunu çıkartıp tuz ve karabiberle tekrar tatlandırın.

Maydanozu serpip süt kreması veya kıtırlarla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.