Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Frikassee

(Frikassee nasıl yapılır)

Frikassee için kullanılan malzemeler :
1 tavuk
havuç
karnabahar
bezelye
mısır
2-3 yemek kaşığı un
200 gr ekşi kaymak
tuz
karabiber

Tarifi :
Tavuğu haşlayın ve etini ayırın. Doğradığınız sebzeleri tencereye alın, üzerine tavuğun suyundan koyup pişirin.

3 kaşık unu az sulandırıp yemeğe ekleyin. 5 dakika kadar daha pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından tavuk etini ekleyin.
Son olarak 200 gr ekşi kaymağı koyup karıştırın. Kaymağı koyduktan sonra yemeği ocak üstünden alın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.