Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Çin Usulü Rulo

(Çin Usulü Rulo nasıl yapılır)

Çin Usulü Rulo için kullanılan malzemeler :
3-4 dilim bayat ekmek
kimyon
800 gr hindi kıyması
1 çorba kaşığı un
kırmızı toz biber
100 gr süzme yoğurt
2 yumurta
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
yarım limon kabuğu rendesi
tuz
2 tatlı kaşığı köri tozu
50 gr susam
1 kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
200 ml soya sosu
350 gr erişte
600 gr karışık taze sebze

Tarifi :
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Büyük bir fırın kabını veya tepsisini yağlayın.
Bayat ekmeği ufalayıp ıslatın ve suyunun süzülmesini bekleyin.

Eti süzme yoğurt, un, ekmek, yumurta, kimyon, pul biber ve çeşitli baharatlar ilave ederek iyice karıştırın. Karışımdan ekmek somununa benzer bir şekil oluşturun ve üzerine susam serpin. Ruloyu fırın tepsisine bir alüminyum folyoya sararak yerleştirin. Fırının orta bölmesinde 200 derecede 45 dakika kadar pişirin. Folyoyu pişme süresinin ilk 10-15 dakikasından sonra üzerinden alın. Bu arada erişteyi paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın. Biberi ikiye bölüp içini temizleyin ve doğrayın. Tereyağında biraz kavurduktan sonra içine soya sosunu ilave edin ve 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin.

Sebzeleri sıcak suda haşlayın. Erişteyle birlikte rulonun kabına ilave ederek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.