Pastırmalı Biftek Sarma için kullanılan malzemeler :
4 parça dövülmüş biftek
1 adet halka şeklide doğranmış soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz karabiber
SOSU İÇİN:
8 dilim pastırma
4 adet yeşil soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı kekik karabiber
½ su bardağı et suyu
Tarifi : Soğan, zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği bifteklere sürüp 2 saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş bifteklerin üzerinden soğanlarını silkeleyin. Bifteklerin içine pastırma ve taze soğanla birlikte baharat serpip sarın. Etlerin açılmaması için 2 ucundan kürdanla tutturun ya da iple bağlayın. Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra et sarmalarını kızartın. Etleri servis tabağına alın. Etleri kızarttığınız tavaya unu, domatesi, hardalı, tuzu, karabiberi, maydonozu ve suyu koyup sosunu hazırlayın. Et sarmalarının üzerine sostan dökerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004