Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Pastırmalı Biftek Sarma

(Pastırmalı Biftek Sarma nasıl yapılır)

Pastırmalı Biftek Sarma için kullanılan malzemeler :
4 parça dövülmüş biftek
1 adet halka şeklide doğranmış soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz karabiber

SOSU İÇİN:
8 dilim pastırma
4 adet yeşil soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı kıyılmış maydonoz
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı hardal
1 çay kaşığı kekik karabiber
½ su bardağı et suyu

Tarifi :
Soğan, zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekiği bifteklere sürüp 2 saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş bifteklerin üzerinden soğanlarını silkeleyin. Bifteklerin içine pastırma ve taze soğanla birlikte baharat serpip sarın. Etlerin açılmaması için 2 ucundan kürdanla tutturun ya da iple bağlayın. Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra et sarmalarını kızartın. Etleri servis tabağına alın. Etleri kızarttığınız tavaya unu, domatesi, hardalı, tuzu, karabiberi, maydonozu ve suyu koyup sosunu hazırlayın. Et sarmalarının üzerine sostan dökerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.