Ana Sayfa > Zeytinyağlılar > Roma Usulü Enginar

(Roma Usulü Enginar nasıl yapılır)

Roma Usulü Enginar için kullanılan malzemeler :
12 küçük ya da 6 büyük boy enginar
limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)
1 su bardağı zeytinyağı

iç malzemesi :
3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı
3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
3 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
karabiber
1.5 limon, dilimlenmiş

Tarifi :
Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin. Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın. İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.

Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz. Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin. Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir (ben 40 dakika pişirdim). Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir. İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.

Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın. Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.