Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Dalyan Köfte

(Dalyan Köfte nasıl yapılır)

Dalyan Köfte için kullanılan malzemeler :
750 gr. dana kıyma
1 adet bayat ekmek içi
2 adet soğan
4 adet haşlanmış yumurta
Yarım demet maydonoz
2 adet haşlanmış havuç
1 çay kaşığı tuzkimyon

SOSU İÇİN:
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
1 adet et suyu tablet

Tarifi :
Kıyma, ekmek içi, kıyılmış maydonoz, rendelenmiş soğan ve baharatlar bir kap içinde iyice yoğurun. Köfteyi folyo kağıdı yardımıyla rulo şeklinde sarın. Köfteyi 2 ye bölün. Alttaki köfte hamurunun ortasına haşlanmış yumurta ve havucu koyup üzerini parmaklarınız yardımıyla kapatın. Köfteyi folyoya sararak fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıda 25-30 dk. pişirin. Unu margarinle kavurup içine domates salçası ve et suyunu ekleyin. Köfteler pişince dilimleyin, üzerlerine sos döküp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.