Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Domates Soslu Yassı Spagetti

(Domates Soslu Yassı Spagetti nasıl yapılır)

Domates Soslu Yassı Spagetti için kullanılan malzemeler :
domates sosu :
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy kırmızı soğan, küp küp doğranmış
2 adet sarımsak, ince ince dilimlenmiş
1 adet, suyuyla birlikte 800 gr olan domates konservesi
tuz
karabiber

spagetti :
bir paket barilla bavette spagetti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
bir avuç doğranmış taze fesleğen ya da taze kekik

Tarifi :
Domates Sosu :
Orta boy bir sos tenceresine zeytinyağını koyun, kızdırın ve soğanları ekleyin. Şeffaflaşana kadar kavurun. Çünkü soğanlar sosun içinde görünmeyecek. Sarımsakları ve domatesleri ekleyin. Domatesler tüm tüm olduğu için kaşıkla karıştırırken biraz parçalayın. Tuzu ve biberi ekleyin. Ateşi kısın ve suyunu çekip koyu ve kıpkırmızı bir kıvam alana kadar pişirin. Bu yaklaşık 2 saat alacaktır.

Spagetti :
Sosun son aşamasında taze fesleğenleri ya da taze kekikleri ekleyin ve sosu sıcak tutun.
Büyükçe bir tencerede bolca tuzlu su kaynatın ve makarnaları ekleyin. Paketin üstünde verilen pişirme süresine göre pişirip süzdürün (sakın soğuk sudan geçirmeyin). Boşalan tencereye zeytinyağını koyup sosu ekleyin. Ardından spagettileri ekleyip, karıştırın.

Yemek tabaklarına bölüştürüp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.