Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Dereotlu Bulgur Pilavı

(Dereotlu Bulgur Pilavı nasıl yapılır)

Dereotlu Bulgur Pilavı için kullanılan malzemeler :
1 soğan
2 havuç
1 kabak
tuz
50 gr tereyağı
500 gr bulgur
2 demet dereotu

Tarifi :
Soğanı soyup küp küp doğrayın. Havucu ayıklayıp yıkayın. Kabağı ayıklayıp yıkayın. Her ikisini küpler halinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritin. Sebzeleri tereyağında 5 dakika kavurun.
Dereotunu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Bulguru geleneksel yöntemlere göre pişirin. Sebzeleri ve dereotunu ekleyip harmanlayın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.