Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Fırında Asya Usulü Makarna

(Fırında Asya Usulü Makarna nasıl yapılır)

Fırında Asya Usulü Makarna için kullanılan malzemeler :
birkaç kurutulmuş mantar
250 gr erişte
1 diş sarımsak
400 ml süt kreması
soya sosu kırmızı pul biber
3 yumurta 2 havuç
1 kırmızı biber
200 gr pırasa
1 demet taze soğan
yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı margarin
2-3 çorba kaşığı galeta unu

Tarifi :
Mantarı suda yumuşatın. Makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlayıp soğuk su ile durulayın. Ardından süzün. Sarmısağı soyup ezin. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Süt kremasını sarımsak ile karıştırıp soya sosu ve pul biber ile tatlandırın. Yumurtaları karışıma ilave edip karıştırın. Sebzelerin tümünü yıkayıp temizleyin. Havucu biberlerle birlikte ince şeritler halinde doğrayın. Pırasa ve taze soğanı halka halka kesin.

Maydanozu yıkayıp yapraklarını kıyın. Mantarları yıkayın ve kurulayıp şeritler halinde kesin. Bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritip pırasayı bir miktar su ile 5 dakika pişirin. Havuçları ilave edip 2 dakika daha pişirin. Taze soğan, biber ve baharat ekleyip soya sosu ile tatlandırın.

Fırın kalıbını margarin ile yağlayın. Kalıba önce makarnayı ardından sebze karışımını ilave edin. Margarini küçük parçalar halinde galeta unu ile birlikte kalıbın içindeki makarnanın üzerine serpin. Fırında 200 derecede 15-20 dakika kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 2

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yoğurt yapacağınız sütü kaynamaya başladıktan sonra beş dakika süreyle büyük bir kaşıkla havalandırırsanız yoğurdunuz daha lezzetli olur.