Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Kuşkonmazlı Lazanya

(Kuşkonmazlı Lazanya nasıl yapılır)

Kuşkonmazlı Lazanya için kullanılan malzemeler :
1 kg beyaz kuşkonmaz (konserve)
3 domates
500 gr somon balığı filetosu
2 arpacık soğanı
200 ml süt
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
karabiber
tuz
200 gr süt kreması
2-3 çorba kaşığı limon suyu
300 gr lazanya yaprağı
75 gr rendelenmiş parmesan veya eski kaşar peyniri

Tarifi :
Kuşkonmazı kavanozdan çıkarıp suyunu bir kaba süzün. Durulayıp tekrar süzün. Taze kuşkonmaz kullanıyorsanız, soyup uçlarını kestikten sonra 8 dakika kadar tuzlu suda haşlayın ve süzün. Domatesleri kaynar suda bekletin. Soğuk suda durulayıp kabuklarını soyun ve dörde bölün. Çekirdeklerini temizleyip küpler halinde doğrayın. Balığı yıkayıp kuruladıktan sonra enlemesine keserek 1'er cm kalınlığında dilimleyin. Soğanı soyup doğrayın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.

2 çorba kaşığı margarini eritip soğanı kavurun. Üzerine un serperek kavurmaya devam edin. Süt ve süt kreması ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın. 400 gr kuşkonmaz suyu veya su ekleyin. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Lazanyayı paket üzerindeki tarife göre haşlayın. Kalıbı yağlayıp tabanına lazanyayı yerleştirin. Üzerini domates, kuşkonmaz ile kaplayın. Biraz sos gezdirin.

Makarna, somon balığı ile bir kat oluşturun. Tekrar sos gezdirin. Yöntemi tekrarlayarak son katı lazanya ve domates ile tamamlayın. Kalan sosu üzerine gezdirip peyniri serpin. Fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.