Ana Sayfa > Turşular > Balık Turşusu

(Balık Turşusu nasıl yapılır)

Balık Turşusu için kullanılan malzemeler :
1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)6-7 diş sarmısak
1-2 diş karanfil
10-15 adet tane karabiber
7-8 adet defne ve limon yaprağı
3 adet sulu limon
1 çorba kaşığı tuz
yeterince su

Tarifi :
: Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır. Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır. Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir. Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır. Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir. Birkaç adet tane karabiber serpiştirin. 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun. Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin. İçine 3 adet limon suyu sıkın. Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın. Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur. Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yemek taşarsa yemeğin taştıgı yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soğuyuncaya kadar öylece kalsın. Soğuduktan sonra kolayca temizlenir.