Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kabak Böreği

(Kabak Böreği nasıl yapılır)

Kabak Böreği için kullanılan malzemeler :
2 adet kabak
1 adet yumurta
100 gr. lor peyniri
3 adet yufka
yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı süt
½ çay bardağı sıvıyağ

Tarifi :
Kabakları küp küp doğrayıp yumurta, dereotu ve lor peyniriyle karıştırın. Yufkaların üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ karışımından sürüp katlayın. Yufkaları 8'e bölün ve her bir parçanın ortasına içten koyup sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.