Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Kremalı Kalp Kurabiye

(Kremalı Kalp Kurabiye nasıl yapılır)

Kremalı Kalp Kurabiye için kullanılan malzemeler :
hamuru için :

1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta
2.5 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un



kreması :
1/2 litre süt
1,5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao

Tarifi :
Yumurta, yoğurt, pudra şekeri ve sıvıyağını karıştırıyoruz. Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Sıvıyağdan dolayı hamur sanki fazla yağlı gibi görünüyor ama eğer hamur artık elinize yapışmayan bir kıvama geldi ise olmuş demektir. Hazırladığımız hamuru bir oklava yardımı ile açıp istediğimiz kalıplarla kesiyoruz.

Hazırladığımız şekillerin bazılarının ortasına da delik açıyoruz ve 175 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dk pişiriyoruz
Bir kabın içine kremamız için gerekli bütün malzemeleri koyuyoruz.Orta ateşte karıştırarak kremamızın kıvama gelmesini bekliyoruz. Kremamız hazır olunca pişen kurabiyelerimizin arasına sıcak sıcak sürüp soğumaya bırakıyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.