Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Sarımsaklı Köfte

(Sarımsaklı Köfte nasıl yapılır)

Sarımsaklı Köfte için kullanılan malzemeler :
1 kg. ince bulgur
2 su bardağı su
1 kg. orta boy domates
5 baş (35-40 diş) sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı biber salçası
1/2 su bardağı un
2 adet yumurta
10 su bardağı su
1 adet limon
1 çay bardağı çiçekyağı
karabiber,kimyon,tuz

Tarifi :
Bulguru tepsiye koyup 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Kabarıncaya kadar bekletin. Yumurta, tuz ve baharatları ilave edip ara sıra su serperek özleşene kadar iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Serçe parmağınızla ortasında küçük bir çukur oluşturup unlanmış tepsiye dizin.

Kaynamakta olan 10 bardak suya yarım limon suyu ve köfteleri ekleyip haşlayın. Köfteler suyun üstüne çıkmaya başlayınca geniş bir kaba alın.

Sarmısakları ince kıyıp yağda kavurun. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesleri ilave edip pişirin. Köfteleri ekleyin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanoz ve yarım limon suyu ekleyip tahta kaşıkla harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.