Ana Sayfa > Çorbalar > Sulu Hedik

(Sulu Hedik nasıl yapılır)

Sulu Hedik için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı buğday
1 adet orta boy kuru soğan
1 bardağı nohut
2 sivri biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeli salça
kuru reyhan
pul biber
tuz
sıvı yağ ve az tere yağı

Tarifi :
Akşamdan buğday ve nohut ayrı kaplarda ıslatılır.
Yıkanıp tencereye alınır üstünü geçecek kadar su eklenip pişirilir. Ayrı bir tencerede yağ eritilir içine ince kıyılan soğan ve biber eklenir kavrulur.

Un ve salça konur kavurmaya devam edilir. Reyhan eklenir. Ocaktan alınan karışım ayrı bir tencerede pişen nohut ve buğday üzerine eklenir.
İyice kaynatılır, kıvamını bulunca ocaktan alın. Arzu edilirse limon tuzuda eklenebilir.

NOT: Bu çorbaya taze fasulyede ekleyebilirsiniz. Reyhan yerine kekik de kulanabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tatlının şurubu iyice çekmesi için tatlı veya şuruptan birinin sıcak olmasına dikkat etmelisiniz.