Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kuğu Gölü Kebabı

(Kuğu Gölü Kebabı nasıl yapılır)

Kuğu Gölü Kebabı için kullanılan malzemeler :
4 adet taze enginar (ayıklanmış, limonlu etsuyunda pişmiş)
3 adet patlıcan (0,5 mm. uzunlamasına dilimlenerek kesilmiş)
1 adet kuru soğan (büyükboy, kıyılmış)
yanm piliç (kemiksiz, sotelik doğranmış)
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı su
2 çay bardağı süt
1 kahve fincanı kaşar (rendelenmiş)
1.5 adet mantar (orta boy, kıyılmış}
1 su bardağı sıvıyağ
yeterince tuz

Tarifi :
Belirtilen biçimde hazırladığımız dört adet pişmiş enginarı bir kapta tutalım. Sıvıyağı kızdırıp daha önce dilimler ha­linde kesilmiş ve acı suyu alınmış pat­lıcanları nar gibi alt üst pişirerek bir ka­ba alıp bekletelim. Başka bir kaba margarin koyup kıyılmış soğanı pembeleşinceye dek kavurduktan sonra kı­yılmış mantarı da ilave edip iki dakika daha kavuralım. Sotelik piliçleri ilave edelim, beş dakika daha kavurup sal­çayı ekledikten sonra, suyu ve tuzu da ekleyip on dakika kadar ağır ateşte pişirelim. Ocaktan kaldırdıktan sonra tel süzgeçten tavuk etlerini alarak sosun­dan ayırıp bekletelim. Bir kenarda tut­tuğumuz enginarları da bir kaba dizip yağ, un ve sütle bir beşamel yaparak kapatmış olduğumuz bu yemeğin üzerine koyalım. İkinci kapatmayı ya­pıp üzerine rende kaşar serpelim. Sü­zülmüş sosu ayrı bir tepsinin altına ya­yalım ve nar gibi kızarıncaya dek fırında pişirip servis edelim.

Not: Limonu tadını bozmayacak kadar sıkınız

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.