Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Kolay Profiterol

(Kolay Profiterol nasıl yapılır)

Kolay Profiterol için kullanılan malzemeler :
3 adet elma
1 paket bisküvi
1 su bardağı ceviz içi
1 çorba kaşığı süt

SOSU İÇİN:
1 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 şişe süt
3 çorba kaşığı margarin
üzeri için fındık

Tarifi :
Elmaları rendeleyin sade bisküvi, 1 çorba kaşığı süt ve dövülmüş ceviz içini karıştırıp hamur haline getirin. Bu hamurlardan küçük toplar yapın. Sos hazırlamak için sütü, şekeri, kakoyu, nişastayı, unu, vanilyayı ve margarini 1 kap içinde karıştırarak ocakta sos kıvamına gelene dek pişirin. Sosu profiterollerin üzerine döküp, dövülmüş fındık serpin. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 02 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.